Drugs- en alcoholpreventiedienst is er voor u

Preventiedienst wil zich bekend maken bij het grote publiek

De intergemeentelijke alcohol- en drugspreventiedienst stelt in primeur de spandoeken voor die de dienst beter bekend moeten maken bij de jeugd en de ruimere bevolking van het Pajottenland. Daarenboven koopt de preventiedienst nieuwe materialen aan die uitleenbaar zullen zijn in de bibliotheken van het Pajottenland. Deze acties moeten de aanwezigheid van de dienst in de schijnwerpers plaatsen. Zo kunnen meer mensen hun weg vinden naar de preventiedienst wanneer ze vragen of problemen ervaren met alcohol en/of drugs. Want onbekend maakt nog altijd onbemind!

Op vraag van de 6 gemeentebesturen (Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Pepingen en Lennik) werden er spandoeken ontwikkeld om de intergemeentelijke preventiedienst drugs en alcohol nog beter bekend te maken bij de uitgaande jeugd en bij de bevolking van het Pajottenland. De spandoeken zullen de komende maanden te zien zijn bij tal van evenementen zoals dorpsfeesten, jeugdfuiven, koerswedstrijden en andere (openlucht)evenementen. Op de spandoek staan de contactgegevens van de preventiewerker, Bianca Vanreepinghen, vermeld alsook een verwijzing naar De Druglijn (078/ 15 10 20 of www.druglijn.be). Dit aanbod zal ook vermeld worden in de nieuwe gemeentelijke fuifreglementen. De spandoeken zullen ter uitlening te verkrijgen zijn bij de jeugddiensten en zullen in de fuifkoffer zitten. Ook op de preventiedienst kunnen er spandoeken uitgeleend worden. Elke fuiforganisator zal via het fuifreglement verplicht worden om de spandoek op te hangen tijdens zijn evenement. Je kan ze herkennen aan het roze spiraallogo.
De intergemeentelijk preventiewerker, Bianca Vanreepinghen, wil het thema “drugs en alcohol” ook korter bij de jeugd brengen. Ze stelt in haar ‘actieplan 2011’ voor om nieuwe materialen aan te kopen en te verspreiden onder de bibliotheken van het Pajottenland. In deze context werden tal van boeken (zowel fictie als non fictie) en enkele DVD’s aangekocht rond de alcohol- en drugthematiek. Zo kunnen jongeren en scholen uit het Pajottenland gemakkelijker toegang vinden tot informatie aangaande de alcohol- en drugthematiek.
Vragen over drugs of alcohol?
Intergemeentelijke preventiewerker drugs en alcohol Pajottenland
Bianca Vanreepinghen
054/ 31 01 98 of preventie@pajottenland.be

Preventie drugs en alcohol voorstelling spandoek (6)

Preventie drugs en alcohol voorstelling spandoek (2)

Preventie drugs en alcohol voorstelling spandoek (5)