Minister Crevits engageert zich voor Herne

Onze gemeente was vandaag vereerd om Minister Hilde Crevits op werkbezoek te krijgen. Nadat de Ninoofsesteenweg, de Edingsesteenweg, de Geraardsbergsesteenweg en de Breemstraat werden heraangelegd is er nog één gewestweg aan herstelling toe. Het betreft de Steenweg naar Asse die in oktober 2009 van de provincie overgedragen werd naar het Vlaamse Gewest. In de laatste maanden ontvingen wij op de gemeente meerdere meldingen van de slechte toestand van het wegdek. Tijdens de buurtbabbel te Kokejane werd er ook melding gemaakt van overdreven snelheden. De Minister engageerde zich om het budget voorzien in 2014 te vervroegen naar 2013. Eerder kan niet omdat de werken gepaard gaan met de scheiding van het afvalwater. Dit zou inhouden mochten de herstellingswerken dit jaar gerealiseerd worden de steenweg twee jaar later opnieuw zou moeten worden opgebroken. Niet alleen maakte de Minister haar engagement bekend om de werken te vervroegen, ook beloofde zij dat snelheidsremmende factoren zouden worden ingebouwd en ingroening rondom de kern van Kokejane tot de mogelijkheden zou behoren. Rekeninghoudend dat de verbinding van de E429 met het rond punt op de Steenweg Asse te Edingen voor eind dit jaar is voorzien zal de hinder nog toenemen. Goed dus dat de werken bespoedigd worden!

Anderzijds maakte de Minister bekend dat de werken aan de Geraardsbergsesteenweg eind april moeten gefinaliseerd worden. Door de strenge winter en mogelijke vriestemperaturen kan er niet eerder asfalt worden gegoten.

En last but not least beloofde de Minister om onze gemeente mee op te nemen in het actieprogramma beheersingsplan in het kader van de overstromingen.

Het stemt ons als bestuur dan ook tot genoegen dat de Minister rekeninghoudend met een aantal logische factoren alle inspanningen levert om aan onze wensen en die van onze inwoners te voldoen!

minister1minister3