Herne: een gastvrije gemeente

ROTARYCLUB HERNE MARKEVALLEI BESTAAT 25 JAAR; EEN EER DIT OP HET GEMEENTEHUIS ONDER DE AANDACHT TE BRENGEN.

800 jaar geleden ontving Herne de keur uit handen van de heer van Edingen. Dit hield in dat onze gemeente, en meer bepaald zijn inwoners een aantal vrijheden werd toegekend. Ook Rotaryclub Herne Markevallei ontving, weliswaar 25 jaar geleden zijn keur en staat sindsdien op eigen pootjes. Dat dit gevierd moest worden was een certitude. Het heeft immers aan een vereniging, club of associatie de kans even stil te staan; te reflecteren naar het verleden en de blik te werpen op de toekomst.

Als jubilerende club heeft Rotary Herne Markevallei inhoud gegeven aan maatschappelijke activiteiten en talrijke projecten ondersteund. In het bijzonder denk ik aan de bijdrage voor de Okkernoot en Levensvreugde. Om in die doelstellingen te slagen is nood aan leden, creativiteit en vakmanschap op diverse terreinen. Dit zijn dan ook kwalificaties die binnen de organisatie in ruime mate aanwezig zijn. Ondernemingschap zit hen in het bloed.

Specifiek voor onze gemeente wil ik de Rotaryclub danken voor hun opzet om de minderbegoeden in een jaarlijks diner te voorzien via Resto du Coeur. De verankering van de Rotaryclub Herne Markevallei, nu 5 jaar geleden, met de Paul Harris voetweg, ooit het cachken van Basiel genaamd. En de ontvangst van de bevriende club uit Texel in Nederland op ons gemeentehuis. Ik vergeet tevens niet dankzij de club met Meester Vermassen aan tafel te hebben gedineerd.

Rotaryclub Herne Markevallei is geen hoogdraverij, maar een bijdrage voor ons maatschappelijke leven. Zoals ik het mocht lezen in de definitie geloof ik sterk dat ook de komende jaren samen verder zal gebouwd worden aan goodwill en vrede in de wereld. Service above self, is geen holle slogan. Proficiat!

P1070023

P1070036

P1070031

P1070034

PROVINCIAAL BESTUUR LANDELIJKE GILDEN VLAAMS-BRABANT OP 16 APRIL ONTVANGEN OP HET GEMEENTEHUIS.

Samen met hun partners werden de gewestvoorzitters en de leden van het provinciaal bestuur uitgenodigd op een ontmoetingsdag en gezellig samenzijn. Dit jaar waren ze te gast in onze gemeente. Omstreeks 14u30 werden ze op het gemeentehuis ontvangen met een lekker Kartuizersbier en wat Kartuizerskaas. De ontvangst was de ideale gelegenheid om onze gemeente in de kijker te zetten. Hoe groot is onze gemeente? Wat zijn haar troeven? Is het echt zo landelijk als beweerd wordt? En welke zijn de gevoeligheden van een plattelandsgemeente als Herne? Na deze ontvangst mochten de leden wandelend de schoonheid van ons dorp ervaren, een agrarische erfgoedwandeling langs Grote en Oude Hoeves. Ter gelegenheid van onze 800 jaar viering brachten ze ook nog een bezoek aan de tentoonstelling om daarna te eindigen met een maaltijd in de Egelantier.

‚t Was fijn deze leden van zowat overal in onze provincie in deze ontspannen sfeer te mogen ontvangen.

IMG_3909

IMG_3912