Kerktoren gerestaureerd!

Samengevat werden volgende werken uitgevoerd:

Dak: de houtstructuur werd vervangen waar nodig en kreeg een houtbehandeling insecticide fungicide, de leien werden vervangen, de kapellen vernist en nieuwe dakkapellen werden heraangebracht die naar aanleiding van een storm werden weggehaald. Ook de haan werd opnieuw verguld en onze kroniek werd er in gedeponeerd om de toekomst een verleden te geven.

Toren buiten: reiniging met lage druk, de steen werd hersteld, het voegwerk uitgepakt en vervangen, er werd een vogelwering aangebracht, alsook zijn er openingen voorzien voor de gierzwaluw en de toren van de kerkuil werd gereinigd. Naar verluidt zou deze er al opnieuw vertoeven.

Toren binnen: houtwerk bruggen, ladders, binnendeuren, luik onder de klokken werd vervangen, hersteld en behandeld. Er werden toegangsopeningen gemaakt naar de zijtorens en er is een nieuw geïsoleerde schoorsteenbuis aangebracht (iets minder fraai)

Kerk binnen: de elektriciteit werd vernieuwd en intussen gekeurd.

Het bedrag der goedgekeurde inschrijving bedroeg ongeveer 504.000 euro, waarvan 500.000 euro subsidieerbaar is. De subsidie van het Vlaamse Gewest bedraagt: 399.000 euro. Kerkfabriek zelf droeg ongeveer 20.000 euro bij. Waardoor het gemeentelijke aandeel ongeveer 90.000 euro bedroeg.

Evenwel is de voorlopige oplevering aangevraagd maar is geweigerd in hoofdzaak om administratieve redenen. De voorlopige oplevering wordt verwacht in de loop van de maand augustus.

VOOR EN NA:
DSC05456

DSC05451